Maria – To make each day count

COVID19 – TRE BRA SAKER MED PANDEMIN

Vet ni? Jag läste igenom lite av min blogg, från förra gången jag hade ett par månaders inspiration. Det var under första tiden med lockdown  i Oslo, när det kom. 12 mars 2020 är en dag vi i Norge alltid kommer komma ihåg. Då stängde allt, förutom apotek og matbutiker! Och alla gick på utflykt i skogen. Till och med förskolor og skolor var stängda. Och här sitter vi, över ett år senare och det är fortfarande inte slut…
Tack gode gud så väntar vi på ett vaccin som jag hoppas att vi snart får. Och speciellt jag och Christer som jobbar med barn.. Säg till en 3-åring som har slagit sig att hen ska håll 1 meters avstånd. Vad tror ni?
Men även om korona är en stor jävla baksida av åren 2020 och 2021 så finns det också alltid något positivt med det hela. Och här kommer mina saker som är positiva med Covid19.

1. Vi har flyttat

Vi har köpt oss ett radhus en bit utanför Oslo. Det är sådana sinnesjuka priser inne på Oppsal där vi bodde förut så vi var tvungen att leta lite, men till slut hittade vi ett hus som föll oss i smak. Vi (läs Christer) renoverade hela entrévåningen i höstas. Vi satte in nytt kök, la nytt golv, ny panel på väggarna osv. Det är en bit till mitt jobb och Noahs förskola (han går kvar där jag jobbar) men vi har fått ny plats till honom efter sommaren så då får jag egentid i bilen! Wohoo!
Vi har stor veranda med massa plats och här kommer guldkornet. Vi har två vardagsrum! Så i skrivande stund (torsdag kväll) så sitter Christer nere i källaren och ser på fotboll på en bioduk och jag sitter uppe och ser på Vikings (såg, nu bloggar jag ju). Det är helt magiskt! Efter att ha varit på varandra i 1,5 år så har egentiden aldrig varit viktigare. Christer har ju inga speljobb som trubadur heller längre, så han är ju inte iväg något så vi kommer i från varandra. Så då får v bara dela oss lite. Så skönt med tre våningar!

 

2. Vi har aldrig använt skogen så mycket som vi gör nu

Var det någon som sa utflykt? Speciellt nu när vi har flyttat till Nittedal som har finare skog och ännu mer turmöjligheter precis utanför dörren. Nu börjar vi också bli lite rutinerade på att laga mat ute, både på bålpanna och på stormkök.

3. Jag har aldrig varit mer hemma än nu

Förr om åren har jag alltid flängt runt och varit över allt. Men när jag blev lite äldre och träffade Christer så tyckte jag det var så skönt att vara hemma. Bara se på tv, sticka och göra det jag ville. Och nu har jag aldrig varit mer hemma än vad jag är nu. Det var lite därför vi valde att flytta till större också.

Vad är era bästa saker som har hänt under covid?

PUSS

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Maria

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats